Het omzetten van complexe vergunningen met veel leden, veel maatwerk en omlaagschalingen blijkt een ingewikkeld en tijdrovend proces te zijn. Voor het uitwerken en doorvoeren van de oplossingen hiervoor is echter tijd nodig en in de tussentijd belemmert de gedwongen omzetting het onderzoek en kan er niet gemakkelijk gestart worden met nieuwe ggogenetisch gemodificeerd organisme werkzaamheden.

Om hieraan tegemoet te komen is het tijdelijk mogelijk gemaakt een bestaande ‘oude’ vergunning, die afgegeven is onder Besluit ggo 2003, te wijzigen door middel van een melding. Deze tijdelijke procedure is vanaf 6 september 2016 beschikbaar gesteld.

 

Voorwaarden

Met deze procedure is het alleen mogelijk om ggo’s toe te voegen aan bestaande leden van de 'oude' vergunning.  Het uitgangspunt daarbij is dat de risicobeoordeling van het betreffende lid niet verandert, inclusief de eventuele aanvullende voorschriften.

 

Tijdelijke procedure

Het betreft een tijdelijke maatregel, die tot 31 december 2017 van kracht zal zijn.  Wij adviseren u gedurende deze periode de omzetting van uw bestaande 'oude' vergunning verder uit te werken.

 

Informatie en contact

Praktische informatie over een melding op een bestaande 'oude' vergunning, zoals hoe u een melding moet indienen en aan welke voorwaarden uw melding moet voldoen, kunt u nalezen onder 'tijdelijke procedures'.
Wij raden u aan deze informatie zorgvuldig door te lezen!

Bij vragen kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.