U bevindt zich op: Home nl Toelichtingen Retroviraal vectorsysteem

Retrovirale vectorsystemen onder 5.4.3

Het betreft hier uitsluitend retrovirale vectoren welke vervaardigd zijn met een retroviraal vectorsysteem dat gebaseerd is op de muizen gammaretrovirussen en hiervan afgeleide virussen zoals:

  • dl587 rev, Moloney murine sarcoma virus (MoMSV), Murine embryonic stem cell virus (MESV), Murine leukemia virus (MLV), Murine stem cell virus (MSCV), Myeloproliferative sarcoma virus (MPSV), PCC4-cell passaged myeloproliferative sarcoma virus (PCMV), Spleen focus forming virus (SFFV).

Met een retroviraal vectorsysteem wordt een productiesysteem voor retrovirale vectoren bedoeld; bijvoorbeeld de productie van amphotroop retrovirus door transfectie van de phoenix-Ampho cellijn met de plasmide pLXSN. Bij deze systemen bevat slechts het plasmide met het transgen (de transfervector) het packagingsignaal. De genen gag, pol en env zijn afwezig op de transfervector en worden in trans aangeboden via een of meerdere plasmiden waarvan het packagingsignaal ontbreekt. Veelal wordt gebruik gemaakt van stabiele cellijnen die de genen gag, pol en env tot expressie brengen.

Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om handelingen (productie en/of infectie) met de volledige virussen zoals hierboven genoemd. Werkzaamheden met bijvoorbeeld full length MPSV (niet-geclassificeerd) dienen dan ook niet via dit inschalingsartikel ingeschaald te worden, maar dienen via een 2.8 verzoek aangevraagd te worden.

Zoeken:

Service