U bevindt zich op: Home nl Introductie in het milieu Incident melden

Melding incidenten introductie in het milieu

Onverwachte, ongeplande en ongewenste gebeurtenissen met ggo's onder introductie in het milieu die mogelijk tot een verhoogd risico voor mens of milieu kunnen leiden moeten gemeld worden bij de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM). Hiervoor dient een meldingsformulier gebruikt te worden.

Wanneer moet u een melding doen?

Afwijkingen en onvoorziene omstandigheden tijdens veldproeven en medisch veterinaire studies moet u direct melden aan de staatssecretaris van IenM.

Hoe moet u de melding indienen?

Een melding dient u zowel telefonisch als schriftelijk te doen.
Voor een telefonische melding kunt u 24 uur per dag contact opnemen met het ministerie van IenM, 0800-3518700 (vanuit buitenland: 00 31 70 4568625). Tijdens kantooruren kunt ook contact opnemen met Bureau GGO.

Voor een schriftelijke melding is het 'meldingsformulier onvoorziene omstandigheden en afwijkingen' beschikbaar.

Voor medische gentherapie toepassingen dient het 'meldingsformulier onvoorziene omstandigheden' van het Loket Gentherapie gebruikt te worden.

Wat wordt er met de melding gedaan?

Uw melding van het incident zal in behandeling worden genomen door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Landelijk Toezicht Besluit ggo. Door de inspecteur zal een vervolg op de melding worden opgesteld.

 

Download direct incident

Zoeken:

Service