U bevindt zich op: Home nl Actueel Archief Hulpmiddelen voor planten

Hulpmiddelen voor werkzaamheden met (gg)-planten

U ziet als BVF toe op werkzaamheden met genetisch gemodificeerde (gg) planten of planten in associatie met gg-micro-organismen? Graag willen wij u attenderen op de hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij de risicobeoordeling van deze werkzaamheden.

De hulpmiddelen voor planten

Toelichtingen voor planten bij bijlage 5
Bij het uitvoeren van een risicobeoordeling kunt u in de meeste gevallen bijlage 5 volgen. Om ervoor te zorgen dat u de regels en termen van bijlage 5 op de juiste manier interpreteert, is een toelichtende tekst geschreven bij deze termen.

Stroomschema planten en stroomschema planten in associatie met micro-organismen
De stroomschema's zijn een visuele samenvatting van bijlage 5 en tonen overzichtelijk het verband tussen bijlage 5 deel I en deel II en de aanvullende voorschriften opgenomen in bijlage 9.

Verkorte bijlage 5, deel II
In de verkorte bijlage 5, deel II zijn de verschillende inschalingsartikelen die betrekking hebben op aanvullende voorschriften met kleurtjes in een tabel weergegeven. U kunt de verkorte bijlage 5, deel II als handvat gebruiken voor het versneld zoeken, inschalen en inzicht te krijgen in de bijbehorende aanvullende voorschriften opgenomen in bijlage 9.

Waar vindt u de hulpmiddelen

Bovenstaande hulpmiddelen zijn gemakkelijk vindbaar onder de banner 'Hulpmiddelen IG' in de rechterkolom. Wij hopen dat u met deze hulpmiddelen de risicobeoordeling voor werkzaamheden met (gg)-planten gemakkelijker kunt uitvoeren.

Bij twijfel/onduidelijkheid of andere vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen met één van onze medewerkers.

 

Zoeken:

Service